Klanten waarderen ons met een 8/10

Bezoek onze toonzaal

VOORJAARSKORTING TUINMEUBELEN -20%

Teak Deco

Hoe onderhoud ik mijn teakmeubelen?

24 maart 2018

Een mooi meubel uit teak schept zeker een meerwaarde. Teak is bovendien makkelijk in onderhoud en je hebt er weinig omkijken naar. Staat je teak tuinstel in weer en wind buiten dan is sporadisch onderhouden wel nodig. Wij geven je alvast even mee hoe je dit het best aanpakt en optimaal van je teak meubels geniet.

Een jaarlijks onderhoud

Net als bij een wagen is een jaarlijks onderhoud van je meubelen toch wel het minimum. Heel vaak zien we dit in het voorjaar gebeuren, waardoor je tijdens de warmere maanden van een opgefriste tuinset geniet. Hou er rekening mee dat tropisch hardhout een kwetsbaar materiaal is, waar je zorgvuldig mee omspringt. Bijtende middelen zijn dan ook uit den boze. Ga je voor een doe-het-zelf middeltje dan helpt bruine zeep je aardig op weg. Reinig met de houtnaden mee, laat een kwartiertje intrekken en spoel af met de tuinslang. De hogedrukreiniger laat je op stal.

Uiteraard zijn er ook professionele onderhoudsproducten die dit klusje klaren. Een teak reiniger of teak beschermer doen wonderen.

Vergrijzing

Het is volkomen normaal dat teak meubelen vergrijzen. Heel wat mensen vinden dit charmant. Wil je toch langer de oorspronkelijke kleur behouden, dan kan je je meubelen behandelen met een teak protector. De ‘bruine’ kleur blijft langer behouden en en je hout blijft in optimale conditie.

Beschermen tegen vlekken

Een ongelukje is snel gebeurd. Denk maar aan een glas wijn dat wordt omgestoten of koffie. Hoe beter je je teaken stel onderhoudt, hoe minder snel vlekken intrekken. De beschermende film voorkomt dit namelijk. Voor het verwijderen van vlekken zijn er producten beschikbaar en weet ook dat je onze meubelen makkelijk kan opschuren, zodat ze er weer uitzien als nieuw. Gebruik in geen geval een hogedrukreiniger om vlekken schoon te spuiten. Je meubelen worden er ruw van en het zorgt voor poriën waar vuil zich in vasthecht.

Zet je meubelen binnen in de winter

Heb je een ruimte waar je je tuinmeubelen kan stallen tijdens de winter, dan moet je niet twijfelen. Zet ze in een tochtvrije, geventileerde ruimte, maar hou ze uit de buurt van de verwarming. Hout leeft en daar kunnen de meubelen lichtjes van gaan kromtrekken. Schimmelvorming en de typische groene aanslag krijgen op deze manier geen kans.

Meer weten over onderhoud?

Wens je meer te weten over het onderhouden van je teakmeubelen? Vraag er onze specialisten in Belsele, Diest en Mortsel naar. Wij vertellen er je graag alles over en uiteraard hebben we ook een ruim productengamma om je hierbij te helpen. Zo gaan je teak meubelen langer mee en geniet je er jaren van!

Beste prijs-kwaliteitverhouding
2 jaar garantie
Snelle levering
Bewust & ecologisch