Klanten waarderen ons met een 8/10

Bezoek onze toonzaal

VOORJAARSKORTING TUINMEUBELEN -20%

Teak Deco

5 redenen om voor teakmeubelen te kiezen

24 maart 2018

Ben je aan het nadenken over nieuw meubilair? Neem dan zeker eens een kijkje naar de opties die teak biedt. Uiteraard kan dit voor je tuinmeubelen, maar ook in je interieur komt teak perfect tot zijn recht. Wij zetten alvast 5 goede redenen op een rijtje, waarom teak perfect bij jou past.

  1. Teak is weerbestendig

Door de natuurlijke olie die teak bevat, is deze tropische houtsoort van nature al enigszins waterafstotend en droogt deze minder snel uit dan andere houtsoorten. Teak kan – mits enige verzorging en onderhoud – dan ook perfect het hele jaar door buiten staan. Het weer heeft er weinig impact op.

  1. Teak is makkelijk in onderhoud

Teak vergt in principe amper onderhoud. Een jaarlijkse behandeling is eigenlijk voldoende. Bovendien is teak sterk en kan het tegen een stootje. Om de warme bruine kleur te behouden is een behandeling met onderhoudsproducten aangeraden, maar je kan de meubelen ook laten vergrijzen. Je smaakt telt! Om het proces van de vergrijzing te versnellen kan je trouwens teak ook behandelen.

  1. Teak is sterk

Teak is een bijzonder sterke houtsoort en raakt dan ook niet snel beschadigd. Moest er toch een ongelukje voorvallen weet dan dat we dit bij Teak Deco kunnen bijschaven en wegwerken. Wijnvlekken of een krasje, je kan er zelf mee aan de slag of roept onze hulp in. Zelfs al kliederen je kinderen de tafel vol met alcoholstift, dan nog is dit geen ramp. Dit kan perfect weggewerkt worden. Dit moet je bij heel wat ander materiaal niet proberen.

  1. Teak heeft een warme uitstraling

Hou je van gezelligheid en sfeer, dan draagt teak daar zeker zijn steentje aan bij. Omdat het een natuurlijk product is, heeft teak van nature uit een warme uitstraling. Je schept er in een mum van tijd een landelijke sfeer mee en teak woondecoratie is de perfecte aanvulling. Maar net zo goed mix en match je en plaats je je teak in een industriële setting. Teak is tijdloos en je hebt er dan ook heel wat jaren plezier aan.

  1. Teak is duurzaam

Houtrot of andere ziektes komen amper voor bij deze houtsoort. Teak is dan ook duurzaam en gaat jaren mee. Zo denk je ecologisch en je geniet je toch van kwalitatief materiaal.

Meer weten over teak?

Wil je meer weten over de voordelen van teak en de verschillende soorten? Contacteer dan één van onze professionals in Belsele, Diest of Mortsel.

Beste prijs-kwaliteitverhouding
2 jaar garantie
Snelle levering
Bewust & ecologisch